Big C 2020 Program

* Click on the presentation title to read the Abstract
* Click on the speaker's name to read the speaker's bio
* Click on the Q&A button if you want to leave the questions to the speakers
Time Program Remarks
08:30 - 09:20 50 min Registration
09:20 - 10:00 40 min Opening Ceremony
10:00 - 12:00 120 min Plenary Session
Chair: Prof. Tai Hyun Park, School of Chemical and Biological Engineering, Seoul National University, Republic of Korea
Q&A
10:00 - 10:40 40 min The past, present and future of COVID-19 based on the nature of the virus and the history of the virus epidemic
10:40 - 11:20 40 min COVID-19: the global pandemic and progress in vaccine development
11:20 - 12:00 40 min COVID-19: The Virus and Prophylaxis/Therapeutics
12:00 - 13:00 60 min Luncheon
13:00 - 14:30 90 min [Session 1] Science of SARS-CoV-2
Chair: Prof. Jae-Hyung Jang, Department of Chemical and Biomolecular Engineering, Yonsei University, Republic of Korea
Q&A
13:00 - 13:30 30 min Virus and Host – Clinical and Basic Researches for COVID-19
  • Prof. Shin-Ru Shih (Director and Distingushed Professor, Research Center for Emerging Viral Infections, Chang Gung Uiversity, Taiwan)
13:30 - 14:00 30 min Introduction to Molecular Biology of Coronaviruses
  • Prof. Hyeshik Chang (Assistant Professor, School of Biological Sciences, Seoul National University, Republic of Korea)
13:00 - 13:30 30 min SARS-CoV-2 Mutation: Causes, Consequences, and Opportunities
  • Prof. Judd F. Hultquist (Assistant Professor, Division of Infectious Diseases, Feinberg School of Medicine, Northwestern University, USA)
13:00 - 15:20 140 min [Session 2] Diagnosis & Prevention of COVID-19
Chair: Prof. Min-Gon Kim, Department of Chemistry, Gwangju Institute of Science and Technology , Republic of Korea
Q&A
13:00 - 13:25 25 min Current status of COVID-19 diagnostics solution
  • Dr. Jae-Ho Lee (Principle Scientist, Science Team of BODITECH MED INC., Republic of Korea)
13:25 - 13:50 25 min Molecular diagnosis of COVID-19
13:50 - 14:10 20 min Molecular and immunological diagnostic tests of COVID-19 – current status and challenges
  • Dr. Hakho Lee (Associate Professor MGH Scholar, Center for Systems Biology, Massachusetts General Hospital Research Institute, Republic of Korea)
14:10 - 14:30 20 min Insights from Singapore into the clinical features and transmission of SARS CoV2, the cause of COVID-19
14:30 - 14:55 25 min Laboratory Diagnosis of COVID-19
  • Prof. Heungsup Sung (Professor and Chairperson, Department of Laboratory Medicnie, Asan Medical Center / COVID-19 Diagnosis Test Management Committee established by Korea Centers for Disease Control and Prevention, Republic of Korea)
14:55 - 15:20 25 min TBA
  • Prof. Jae Wook Choi (Professor and Director, Department of Preventive Medicine, College of Medicine, Korea University / Institute of Environmental Health, Korea University, Republic of Korea)
14:30 - 15:00 30 min Coffee Break
15:00 - 17:40 160 min [Session 3] Vaccines & Therapeutics for COVID-19
Chair: Prof. Jonghoon Choi, Associate Professor and Department Head, School of Integrative Engineering, Chung-Ang University, Republic of Korea
Q&A
15:00 - 15:30 30 min A Step Forward Back to the Healthier World: Celltrion’s Clinical Trial Phase I Initiation for COVID-19 Treatment
  • Ki Sung Kwon (Vice President, Research & Development Division of Celltrion Inc., Republic of Korea)
15:30 - 16:00 30 min Development of hyperimmune globulin therapy against SARS-CoV-2
16:00 - 16:25 25 min Identification of antiviral drug candidates against SARS-CoV-2 from FDA-approved drugs
  • Dr. Seungtaek Kim (Head, Zoonotic Virus Laboratory, Institut Pasteur Korea, Republic of Korea)
16:25 - 16:50 25 min Vaccine trend at current pandemic situation: recombinant protein, nucleic acid & virus
16:50 - 17:15 25 min COVID-19 spike protein vaccine candidate with nanoliposome and TLR4 agonist
17:15 - 17:40 25 min Development of next generation glycoconjugate vaccines with bacteriophage Qbeta nanoparticles
  • Prof. Xuefei Huang (Professor, Departments of Chemistry and Biomedical Engineering, Michigan State University, USA)
15:20 - 16:00 40 min Coffee Break
16:00 - 17:30 90 min [Session 4] AFOB Workshop (Predicting the Economy after COVID-19)
Chair: Prof. Insuk Cheong, Professor, Economics, Hankuk University of Foreign Studies, Republic of Korea
Q&A
16:00 - 16:30 30 min Socio-economic impact and response of COVID-19 pandemic
  • Prof. Insuk Cheong (Professor, Economics, Hankuk University of Foreign Studies, Republic of Korea)
16:30 - 17:00 30 min Bioeconomy in the era of COVID-19
  • Dr. Youn Hee Choi (Senior Research Fellow, Korea Institute for Industrial Economics & Trade(KIET), Republic of Korea)
17:00 - 17:30 30 min Investment Trends in Post COVID-19 Era